Grand Tour de Bree: wandelen voor het goede doel op Hemelvaartsdag

Print
Grand Tour de Bree: wandelen voor het goede doel op Hemelvaartsdag

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maasbree -

Stichting Herberg Papilio houdt op Hemelvaartsdag 30 mei haar jaarlijkse wandeltocht Grand Tour de Bree. De route is uitgezet in het buitengebied rond Maasbree. Startlocatie is het thuishonk van Ruiter- en Ponyclub De Cowboys aan de Kerkdijk 4 in Maasbree.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een wandelafstand van 8, 12, 20, 30 of 40 kilometer. Starten kan tussen 7.30 en 12.30 uur. De routes zijn duidelijk bewegwijzerd en er is een routebeschrijving. Bij Zorgboerderij Dubbroek is een pauzeplaats ingericht. Hier zijn ook versnaperingen verkrijgbaar.

De opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan Herberg Papilio, een stichting die gratis lotgenoten-vakantieweken aanbiedt aan gezinnen die te maken hebben gehad met het verlies van een kind.

De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon, inclusief consumptie bij het clublokaal van De Cowboys. Kinderen van 4 tot 11 jaar betalen 3,50 en ontvangen een traktatie. Het strekt tot aanbeveling om stevig schoeisel te dragen. De paden kunnen moeilijk begaanbaar zijn.