Curator onderzoekt doorstart discotheek Stoba: ‘Overname is kansrijk’

Print
Curator onderzoekt doorstart discotheek Stoba: ‘Overname is kansrijk’

Drukte bij de Stoba tijdens de Music Night in Echt. Afbeelding: Archief De Limburger/Franco Gori

Echt -

Een faillissement ligt ten grondslag aan de plotselinge sluiting van Discotheek Stoba in Echt. De curator onderzoekt of een doorstart mogelijk is.

De rechtbank in Roermond sprak dinsdag het faillissement uit van de discotheek aan de Bovenstestraat in Echt. Curator Wil Saes uit Roermond sprak woensdagochtend met de eigenaar die zelf de faillissementsaangifte bij de rechtbank deed. „De uitbater heeft sinds 2010 de discotheek in Echt. In 2015 nam hij een tweede zaak over in Weert. Dat liep niet goed vanwege de slechte staat van het pand en een slechte exploitatie. De winst die bij de Stoba werd behaald, moest worden gebruikt om de vestiging in Weert draaiende te houden. Dit café werd uiteindelijk van de hand gedaan, waarna men zich richtte op de Stoba. Helaas bleek ook hier de algehele tendens die horecazaken treft te zijn ingezet. Dalende omzet, dalende bezoekersaantallen waardoor sluiting onvermijdelijk werd.

Lees ook: Laatste muziekbastion in Echt sluit de deuren: ‘Het voelt als een steek in het hart’

Volgens Saes is het personeel tot de sluiting gewoon uitbetaald. De totale omvang van de schuld bedraagt zo’n 115.000 euro, waaronder een deel huurachterstand bij pandeigenaar Heineken.

De curator zegt goede hoop te hebben op een doorstart. „Recent hebben mensen zich bij de uitbater gemeld. Dat moet onderzocht worden maar een overname is kansrijk.”