Politie jaagt op Thijs H. voor doden vrouw (63) en man (68) Brunssummerheide

Print
Politie jaagt op Thijs H. voor doden vrouw (63) en man (68) Brunssummerheide

Afbeelding: Politie

Heerlen / Hoensbroek / Brunssum -

De politie is op zoek naar de 27-jarige Thijs H. uit Den Haag die ervan wordt verdacht twee mensen gedood te hebben op dinsdag 7 mei op de Brunssummerheide in Heerlen.

UPDATE: De verdachte is inmiddels gearresteerd.

Dat meldt de politie woensdagavond.

Hij wordt ook in verband gebracht met de dode vrouw die zaterdag 4 mei werd aangetroffen in de Scheveningse bosjes in Den Haag.

De personen die dinsdag dood zijn aangetroffen op de Brunssummerheide zijn een 68-jarige man en een 63-jarige vrouw, beiden uit Heerlen. Hoe de man en de vrouw om het leven zijn gebracht, is nog onduidelijk. Volgens een wandelaar die zijn hond uitliet en beide slachtoffers vond, zouden ze met een mes gestoken zijn. De politie sprak aanvankelijk ook van een steekpartij, maar wijzigde dit later in een geweldsmisdrijf.

Tips

Eerder woensdag maakte de politie bekend dat er 16 tips zijn binnengekomen over de Brunssummerheide nadat er dinsdagavond aandacht aan was besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Ook over de 56-jarige vrouw die afgelopen zaterdag dood werd gevonden in de Scheveningse bosjes in Den Haag ontving de politie tientallen tips.

Lees ook:‘Overal was bloed. De hond zat naast zijn baasje’

Labiel

De politie adviseert om de man niet zelf te benaderen, mede in verband met zijn mogelijk labiele geestelijke gesteldheid. H. komt uit Den Haag maar verblijft ook geregeld in het zuiden van Limburg.

Hoe de politie deze verdachte op het spoor is gekomen, is nog onduidelijk. Wel hebben agenten rond de plaatsen delict camerabeelden verzameld, mogelijk was hij daarop te zien.

Lees ook: De schapen staan te grazen, iets verderop liggen twee lichamen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen