Dubbele moord Brunssummerheide: oma Diny op 400 meter van huis gedood

Print
Dubbele moord Brunssummerheide: oma Diny op 400 meter van huis gedood

De plaats waar het lichaam van de man is gevonden. Afbeelding: bas quaedvlieg

heerlen / Brunssum / Hoensbroek -

De slachtoffers van de steekpartij op de Brunssummerheide afgelopen dinsdag zijn de Heerlense oma Diny (63) en een nog onbekende man (68) uit Heerlen. De vrouw is op vierhonderd meter van haar huis in Heksenberg gedood.

Kenden oma Diny en het mannelijke slachtoffer die dinsdagmiddag beiden op de Brunssummerheide zijn gevonden elkaar? „Dat is wat ook wij graag te weten komen. Dat zijn we nog volop aan het onderzoeken. Ook wat een mogelijk motief of mogelijke aanleiding voor het misdrijf zou zijn”, zegt politiewoordvoerder Hub Haenen.

Volgens buurtbewoners van de overleden vrouw lijkt er geen verband te zijn tussen haar en het andere slachtoffer, dat circa honderd meter verder in het bos is gevonden. „Zij en haar man zijn zulke lieve, zachtaardige mensen, ze staan voor iedereen klaar. Ik kan helemaal niets bedenken waarom iemand iets tegen haar zou hebben. Waarschijnlijk was ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats”, zegt een buurtbewoonster van de wijk Heksenberg.

Lees ook:‘Overal was bloed. De hond zat naast zijn baasje’

Toen de buren er woensdagochtend achter kwamen dat Diny een van de slachtoffers was, liep de halve straat uit om haar echtgenoot te condoleren, vertelt de buurvrouw. Oma Diny ging volgens een andere buurvrouw iedere dag met golden retriever Teun richting Brunssummerheide. ,,Ik heb vaker op de hond van haar gepast. Ik heb hem op de camerabeelden herkend aan de riem en zijn typische loopje.”

Messteken

Dinsdag is de vrouw uit de wijk Heksenberg op circa vierhonderd meter van haar huis gevonden, met messteken om het leven gebracht. Het andere slachtoffer is circa honderd meter verderop in het bos gevonden. De politie tast nog in het duister over wat er gebeurd is. ­Allerlei scenario’s zijn denkbaar, maar omdat de slachtoffers elkaar waarschijnlijk niet kenden, sluiten buren een crime passionel uit.

Een medebestuurder van het koor waarvan Diny’s man lid is, kan het evenmin bevatten: „Ik kreeg een mailtje van hem dat zijn vrouw door die aanslag om het leven is gekomen. Dat is een slag in je gezicht als je zoiets leest.” Deze koorcollega kan zich niet voorstellen dat Diny verwikkeld was in affaires of zich met andere troebele zaken bezighield: „Oh nee, ze waren gelukkig getrouwd, gingen elke paar weken ­eropuit met de caravan.” Ook hij denkt aan verkeerd moment, verkeerde plaats.

De buurtbewoonster voelt zich niet meer veilig nu: „Er gebeurt van alles rond de Brunssummerheide. Er wordt flink gedeald. Nu is het zo dichtbij gekomen. Ik durf er niet meer te komen.” De andere buurvrouw: „Voor hetzelfde geld is het dus iemand die willekeurig mensen neersteekt. Je zou er maar lopen.”

De politie heeft woensdag een grootschalig passanten- en buurtonderzoek gehouden. Ook worden de zestien tips nagetrokken die zijn binnengekomen na het tv-programma Opsporing Verzocht. De speurders hopen dat camerabeelden van particulieren die bij de ingang van het natuurgebied wonen bruikbare informatie opleveren. Het gebied ­tussen de Kamperheideweg en Sibelcogroeve waar de lichamen zijn gevonden, is woensdagavond weer ­vrijgegeven.

Verdachte

De politie heeft inmiddels de 27-jarige Thijs H. gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht dat hij de twee personen op de Brunssummerheide heeft gedood. Ook wordt hij in verband gebracht met de dode vrouw die zaterdag 4 mei werd aangetroffen in de Scheveningse bosjes in Den Haag.

Lees ook:De schapen staan te grazen, iets verderop liggen twee lichamen