Moordverdachte Thijs H. voor aanhouding gezien in Maastricht en Bemelen

De plek op de Brunssummerheide waar één van de slachtoffers werd gevonden. Inzet: Thijs H. © Bas Quaedvlieg

De van moord verdachte Thijs H. uit Brunssum is woensdagochtend op de Bemelerberg gesignaleerd. Volgens een anonieme bron was hij daarvoor bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht naar buiten gelopen.

Benti Banach en Paul Bots

Patrick Candel uit Berg en Terblijt reed tegen twaalf uur over de Bemelerberg, toen hij bij hotel Bergrust een man langs de weg zag staan. „Hij keek om zich heen, ik keek hem aan, hij keek mij aan. Hij stond daar met zijn handen in zijn zakken. Toen draaide hij zich om.”

Lees ook: Thijs H. noemt zichzelf een gedreven en nieuwsgierige student

Dezelfde jas

Woensdagavond bracht de politie de foto van de gezochte Thijs H. in omloop. Candel wist meteen: „Dat is de man die ik vanochtend heb gezien. Dezelfde jas, de heel lange neus. Ik kreeg het er heel koud van. Ik heb meteen de tiplijn van de politie gebeld.”

Lees ook: Verdachte aangehouden voor doden vrouw (63) en man (68) op Brunssummerheide

Candel weet niet of zijn tip tot de aanhouding van H. heeft geleid. Dat gebeurde woensdagavond rond half elf. Volgens een anonieme bron is H. dezelfde ochtend bij Mondriaan vertrokken. Daar zou hij zich na de dubbele moord op de Brunssummerheide hebben gemeld. H. wordt verdacht daar dinsdag een 63-jarige vrouw en 68-jarige man uit Heerlen te hebben gedood, waarschijnlijk met messteken.

Volgens buurtbewoners uit Brunssum heeft Thijs H. vlak voor de dubbele moord op de Brunssummerheide zelf nog de hond van zijn ouders uitgelaten.

Lees ook: De schapen staan te grazen, iets verderop liggen twee lichamen

Hoensbroek

H. heeft op het Sint-Janscollege in Hoensbroek gezeten, waar hij in 2010 eindexamen heeft gedaan. Daarna is hij gaan studeren aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen, de universiteit in Leiden en de TU in Delft. Hij zou in de laatste fase van zijn studie industrial ecology zitten.

Buurtbewoners omschrijven hem als een timide jongen, met weinig sociale contacten, die weliswaar in Den Haag woonde en in Delft studeerde, maar het grootste deel van de tijd thuis bij zijn ouders doorbracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Beperkingen

H. zit in beperking in de cel. Dat wil zeggen dat hij met niemand contact mag hebben, alleen met zijn advocaat. Hij wordt ook verdacht van het doden van de 56-jarige een vrouw Etsuko afgelopen zaterdag in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Net als de twee Heerlense slachtoffers liet ook zij haar hond uit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal