Drievoudig moordverdachte Thijs noemt zichzelf een gedreven en nieuwsgierige student

Thijs H. © LinkedIn

De TU Delft, waar Thijs H. vorig jaar studeerde, is geschrokken van de aanhouding van de man die wordt verdacht van het ombrengen van drie mensen.

Redactie

,,Maar we mogen er verder niets over zeggen’’, aldus een woordvoerster van de universiteit. H. wordt verdacht van het doden van twee mensen op de Brunssummerheide en een vrouw in Den Haag.

Lees ook: Moordverdachte Thijs H. voor aanhouding gezien in Maastricht en Bemelen

Volgens zijn LinkedIn-profiel volgde H. in Delft vorig jaar een masterstudie Industrial Ecology. Hij werkt nog aan zijn scriptie. Daarvoor, van 2012 tot en met 2016, studeerde hij antropologie in Leiden. In 2012 haalde H. zijn propedeuse Social Work aan de Limburgse Hogeschool Zuyd. H. omschrijft zichzelf op LinkedIn als ‘nieuwsgierig en gedreven’ en wil zich graag ontwikkelen. Ook zegt H. dat hij een buitenmens is, met surfen, joggen en pianospelen als hobby’s.

Badkamerdeur ingeslagen

Thijs H. woonde in Den Haag, naar verluidt aan de Hooikade. In Leiden was hij lid van de studieverenging Culturele Antropologie. Van november 2016 tot oktober 2017 werkte hij als data-analist bij de start-up Eccentrade, die sinds september vorig jaar niet meer bestaat. De politie heeft onderzoek gedaan in een woning aan de Hooikade.

Volgens een buurjongen is Thijs daar ongeveer twee weken geleden ingetrokken. Volgens de buurjongen, die in hetzelfde pand woont, heeft Thijs afgelopen zaterdag nog de badkamerdeur ingeslagen, meldt de site Regio15.nl.

Opsporingsbericht

De 27-jarige Thijs H. uit Den Haag werd woensdagavond laat aangehouden, ergens in Zuid-Limburg, niet lang nadat de politie een opsporingsbericht met zijn naam en foto had verspreid. H. wordt ervan verdacht dat hij dinsdag op de Brunssummerheide in Heerlen twee mensen heeft gedood, de 63-jarige Diny en een nog onbekende Heerlenaar van 68. Ook wordt hij in verband gebracht met het dodelijke geweldsincident in de Scheveningse Bosjes in Den Haag, op 4 mei. Daarbij overleed de 56-jarige Etsuko.

Honden

Alle drie de slachtoffers lieten hun hond uit toen de dader toesloeg. ,,Dat verband zien we ook, dus dat nemen we mee in ons onderzoek naar het motief en de aanleiding”, zegt een woordvoerder. Of H. de slachtoffers persoonlijk heeft gekend, wordt ook nog onderzocht. De drie slachtoffers hebben voor zover bekend niks met elkaar te maken.