Stadsauto

Eerste volledig elektrische e.GO Life geleverd aan premier Noordrijn-Westfalen

Print
Eerste volledig elektrische e.GO Life geleverd aan premier Noordrijn-Westfalen

Armin Laschet, minister-president van Noordrijn-Westfalen, begint aan de rit in zijn e.GO Life. Afbeelding: Luc Lodder

Een glunderende Armin Laschet poseert voor de fotografen in zijn splinternieuwe e.GO Life.

De premier van Noordrijn-Westfalen kreeg donderdag het eerste exemplaar van de volledig elektrische stadsauto overhandigd. Naar eigen zeggen betaald uit eigen zak. „Dit is een product van de toekomst, made in NRW. Daarom heb ik er een besteld”, aldus Laschet.

De e.GO Life is ontworpen en gebouwd in Aken. In iets meer dan twee jaar is daar op het voormalige Philipsterrein een compleet nieuwe fabriek uit de grond gestampt die 30.000 auto’ s per jaar kan produceren.

Behalve Laschet kregen ook de Akense burgemeester Marcel Philipp en rector Ulrich Rüdiger van de RWTH hun elektrische auto. Later deze maand gaan de eerste van de inmiddels 3000 bestelde wagens naar de klanten. Voor 2020 mikt het bedrijf op een productie van 15.000 auto’s.

De e.GO Life heeft een vanafprijs van net geen 16.000 euro en - afhankelijk van het model - een actieradius van 100 tot 145 kilometer. Het exemplaar dat Laschet heeft gekocht, kost 22.400 euro.

Lees ook: Akense autobouwer e.GO gaat van nul naar honderd

Eerste volledig elektrische e.GO Life geleverd aan premier Noordrijn-Westfalen
Topman Günther Schuh van e.GO Mobile presenteert de eerste exemplaren van de e.GO Life aan (vlnr.) burgemeester Marcel Philipp van Aken, premier Armin Laschet van Noordrijn-Westfalen en rector Ulrich Rüdiger van de RWTH. Foto: Luc Lodder