Jack Vinders presenteert cd Kristal in ‘t Westhoes

Print
Jack Vinders presenteert cd Kristal in ‘t Westhoes

De Kerkraadse zanger. Afbeelding: Jack Vinders

Kerkrade / Eygelshoven -

Jack Vinders heeft een nieuw album uitgebracht, met als titel Kristal. De presentatie is tijdens een gratis toegankelijk concert van de zanger, op vrijdag 17 mei in ‘t Westhoes in de Kerkraadse wijk Heilust. In de grote zaal van de verbouwde kerk worden de liedjes vanaf 20.15 uur ten gehore gebracht.

Kristal is naar eigen zeggen het meest persoonlijke album. Jack Vinders: “Het is speciaal omdat de liedjes voor mij geschreven zijn, of werk dat is uitgezocht omdat het dicht bij me staat. Eigentijdse songs gecombineerd met zowat het mooiste dat op muziekgebied is geschreven.” Een bijzonder lied is gewijd aan Tineke, de moeder van Jack Vinders. Hij schreef een tekst over het leven van haar, mede naar aanleiding van het boek Geluk van Limburg, geschreven door Marcia Luyten, waarin Jack Vinders de hoofdpersoon was en tevens een belangrijke rol was weggelegd voor zijn moeder Tineke.

Ejelzer

Kristal betekent ook twintig jaar dialectmuziek. De eerste cd opname van Jack Vinders dateert uit 1999: het lied Ejelzer. In die twee decennia heeft hij veel mooie muzikale momenten mogen beleven en veel mensen ontmoet door zijn muziek: “Concerten met harmonie en fanfare met fantastische dirigenten, op tour met LSO door het Limburgse Land, Metropool Orkest en Marinierskapel, in alle Limburgse theaters, in zalen, op het WMC en in Ahoy”. Met zijn lied D’r Kloon won hij vier keer de Limbo top 10. Bovendien werd hij zeven keer verkozen tot beste Limburgse zanger.

Naast de muziek ook zijn eigen shows geproduceerd, typetjes gecreëerd, cabaret toegevoegd aan zijn voorstellingen. “In die 20 jaar is veel veranderd”, geeft de zanger aan, “maar de passie voor muziek is gebleven.”

Een plaats voor het concert in ’t Westhoes kan worden gereserveerd via j.vinders@home.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen