Samen Zorgen Huis Leudal geopend en in gebruik genomen

Print
Samen Zorgen Huis Leudal geopend en in gebruik genomen

De zusters Dienaressen van de Heilige Geest brachten een bezoek aan hun voormalige verblijfplaats. Afbeelding: SZHL

Baexem -

Onlangs is het Samen Zorgen Huis Leudal (SZHL) in Baexem officieel geopend. Ruim 200 genodigden konden het verbouwde pand bewonderen.

Zoals voorzitter Wiel Derikx in zijn openingsspeech aangaf, is het dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en het doorzettingsvermogen en de doortastendheid van Stichting SZHL als huurders van het pand, dat het SZHL eindelijk geopend kon worden. Ook heeft de Stichting SZHL veel steun gehad van de diverse partners en van bedrijven die geleid hebben tot de realisatie van het SZHL.

Op 23 april hebben de voormalige bewoners, de zusters, Dienaressen van de Heilige Geest, die tegenwoordig in Uden en Steyl wonen, een bezoek gebracht aan het pand. Er was al eerder contact geweest en de zusters waren bijzonder gelukkig met het SZHL als bestemming voor hun klooster. Het SZHL start voorlopig met zeven kamers op de begane grond. De andere verdiepingen worden komende periode afgewerkt en ingericht. Het gehele complex bevat achttien appartementen.

Het SZHL is bestemd voor kortdurende zorg, ook is de locatie ingericht voor palliatieve /terminale zorg. Maandag 29 april zijn de eerste gastbewoners gearriveerd.

Meer info vind je hier.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen