Ghanese kunstenares beschildert Wereldpaviljoen Steyl

Print
Ghanese kunstenares beschildert Wereldpaviljoen Steyl

Faustina Nsoh aan het werk. Afbeelding: Wereldpaviljoen Steyl

Steyl -

De Ghanese kunstenares Faustina Nsoh gaat samen met vrijwilligers van het Wereldpaviljoen in Steyl het entreehuisje van het nieuwe Afrikaanse belevingscentrum schilderen.

Faustina Nsoh is artistiek leidster van een kunstenaarscollectief in het Noord-Ghanese dorpje Sirugu. Ze verblijft van 24 mei tot 12 juni in Noord-Limburg als gast van de Vrienden van Christopher uit Sevenum, waar ze in het pinksterweekend deelneemt aan het Knops Keramiek Festival. De kunstenares geeft ook workshops in het Wereldpaviljoen.

De creatieve vrouwengroep die ze in haar woonplaats leidt, verdient de kost met kunst. Ze beschilderen onder meer op traditionele wijze hun compound en gebruiken daarbij slechts drie kleuren: rood, zwart en wit. Daardoor krijgt hun dorp een karakteristieke aanblik.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →