Concurrentie aast op winkels Intertoys

© Annemiek Mommers

Rivaliserende winkelbedrijven proberen franchisers weg te lokken bij Intertoys. Zij willen profiteren van de crisis bij de speelgoedketen, aldus Het Financieele Dagblad vrijdag.

Redactie

Intertoys ging in februari failliet, waardoor een kleine honderd franchisenemers zonder contract kwamen te zitten. De nieuwe eigenaar, de Portugese investeerder Green Swan, wil door met deze ondernemers en onderhandelde afgelopen maanden over een nieuwe franchiseovereenkomst. De onderhandelingen zorgen volgens de krant voor tweespalt onder de ondernemers. Zij voelen zich gedwongen een contract te sluiten waar nog veel losse eindjes aan zitten. Een groep van ongeveer twintig zelfstandige ondernemers bereidt een kort geding tegen de keten voor. Of er ook Limburgse ondernemers meedoen, is niet bekend.

Lees ook:Intertoys sluit nog eens drie winkels in Limburg

Niet stilzitten

Concurrenten mengen zich in de strijd en jagen actief op de Intertoys-franchisers. Euretco, het moederbedrijf van sportwinkels Intersport en de Libris-boekhandels, wil zelf een speelgoedketen starten. De onderneming uit Hoevelaken onderhandelt met enkele tientallen Intertoys-franchisers over een overstap. Ook concurrent Top1Toys zit niet stil. Het bedrijf uit Enschede is in winkelaantal de nummer twee in de markt. Sinds het faillissement van Intertoys zijn volgens Top1Toys al meer dan tien franchisers overgestapt.

Lees ook: Intertoys sluit acht Limburgse filialen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal