Oplichtster uit Eschweiler moet in VS jarenlang de cel in

Print
Oplichtster uit Eschweiler moet in VS jarenlang de cel in

In New York sloeg Anna S. haar slag. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Heerlen / Hoensbroek -

De Duitse oplichtster Anna S. (28) is in New York veroordeeld tot een celstraf van minimaal vier jaar en maximaal twaalf jaar. De in Rusland geboren Duitse heeft in de high society van New York voor minstens 200.000 dollar mensen opgelicht, oordeelde de rechtbank.

Naast een gevangenisstraf is Anna S. veroordeeld tot het betalen van een boete van 24.000 dollar en moet zij de 200.000 dollar (180.000 euro) terugbetalen aan haar slachtoffers. Dat waren vooral mensen uit de high society van Manhatten.

Erfgename

In dat exclusieve wereldje had Anna S. zich begeven onder het pseudoniem Anna Delvey. Ze gaf zich uit als erfgename van miljoenen, die niet altijd aan haar geld in Duitsland kon komen. Met leugens en valse documenten wist ze haar rijke kennissen, hotels, restaurants, reisorganisaties en zelfs een verhuurder van vliegtuigen op te lichten.

Netflix

Tijdens het proces ging de ‘Annashow’ gewoon door. De Russisch-Duitse maakte haar opwachting in de rechtbank steeds zeer elegant gekleed. Dat viel niet alleen de pers op. Ook streamingsdienst Netflix. Die wil haar leven verfilmen voor een nieuwe serie. Daardoor kan Anna S. waarschijnlijk in de gevangenis het geld verdienen om haar schulden af te betalen. En wellicht meer.