Wildgroei te lijf

Digitale zuilen en posterboxen vervangen publicatieborden

Print
Digitale zuilen en posterboxen vervangen publicatieborden

Gennep gaat de wildgroei aan borden te lijf met digitale zuilen en posterboxen. Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Evenementen in de gemeente Gennep worden voortaan aangekondigd op digitale zuilen. Deze vier moderne roterende schermen vervangen de statische borden bij de komgrenzen van de kernen. Ook worden in de gemeente 50 posterboxen geplaatst. B en W van Gennep hebben de raadsleden deze week geïnformeerd over de nieuwe werkwijze die vanaf 1 juni geldt.

De moderne publicatiemiddelen maken een einde aan de wildgroei ontstaat door het gebruik van driehoeksborden, bannerframes en her en der zonder toestemming geplaatste posterborden. Volgens het college geven deze een rommelige en vervuilende uitstraling aan de omgeving en zijn verkeersonveilig. Met de modernisering en de ontstaande uniformiteit onderstreept Gennep de ambities een bruisende gemeente te zijn.

In eerste instantie worden twee zuilen geplaatst langs de Brabantweg in Gennep en de Sint Janstraat in Ottersum. Op later tijdstip worden de andere zuilen geplaatst langs de N271 in Milsbeek en de Hoofdstraat in Heijen. De posterboxen worden geplaatst aan lantaarnpalen in de kernen van de gemeente. Met de plannen volgt Gennep de gemeente Boxmeer waar reclamebureau Jordans soortgelijke borden plaatste. Hetzelfde bedrijf zorgt in Gennep voor de installatie, het beheer en de exploitatie. Organisaties en verenigingen die evenementen willen aankondigen kunnen dat vanaf 1 juni doen via de vier digitale schermen en 25 dubbele posterboxen. Daar hangt wel een prijskaartje aan. Voor vermelding van een evenement met entreeheffing wordt op een digitale zuil 150 euro gerekend, exclusief instelkosten per week. Een publicatie in een posterbox kost ca. 15 euro euro per zijde. Er gelden voor niet commerciële doeleinden aangepaste tarieven van 40 euro per week. Verkiezingscampagnes vallen buiten de nieuwe richtlijnen. Per campagne mag een fractie maximaal vijftien borden plaatsen in de gemeente.

Gennep en Jordans geven op 28 mei tekst en uitleg over de nieuwe ontwikkelingen.