Fortuna-trainer René Eijer wil zich op eigen kracht veilig spelen

René Eijer. © VI Images

René Eijer wil zich komende zondag op eigen kracht veilig spelen tegen FC Groningen. Al slaat hij wat hulp van streekgenoot Bryan Linssen komend weekend nu ook weer niet af.

Tim Geurts

De aanvaller van Vitesse speelt namelijk tegen De Graafschap zondag. Met een gelijkspel of overwinning van de ploeg uit Arnhem is Fortuna ook zeker van een extra jaar eredivisie. „Ik heb hem nog proberen te appen, maar ik had blijkbaar een oud nummer van hem”, lacht Eijer. „Maar het goede vind ik nog wel.”

Toch wil Eijer niet afhankelijk zijn van Vitesse zondag. Het liefst speelt de trainer van Fortuna zich zondag op eigen kracht veilig. „En dat zou dan meteen een wereldprestatie zijn”, is hij duidelijk. Een wereldprestatie, hoort daar dan geen nominatie voor een Rinus Michels-Award bij? Eijer kan er alleen maar hard om lachen. „Nee, die had ik ook niet verwacht.”

Fortuna heeft de twee weken zonder voetbal gebruikt om fit te worden en dus zijn de Sittardenaren weer nagenoeg op volle oorlogssterkte. Dus ook met Anthony Syhre, die wel eens zijn basisdebuut kon maken.

Vermoedelijke opstelling:Koselev, Mac-Intosch, Syhre, Heerings, Pinto, Smeets, Rodriguez, Balic, Diemers, Novakovich, Lamprou.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal