Verkiezingen

Europarlementariër Jeroen Lenaers trapt campagne af

Print
Europarlementariër Jeroen Lenaers trapt campagne af

Jeroen Lenaers aan het stuur (midden) op de Markt in Gennep Afbeelding: Jos Gröniger

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp -

Het verliep allemaal chaotischer dan gepland, maar met enige vertraging is in Gennep donderdagmiddag de verkiezingscampagne Fiets Jeroen Europa in! gestart. Hoofdrolspeler was huidig Europarlementariër, en kandidaat voor een nieuwe periode van vijf jaar, CDA’er Jeroen Lenaers.

De campagnestart van de 35-jarige politicus uit Stramproy werd enkele uren uitgesteld omdat Lenaers met partijgenoot en vriend Martijn van Helvoirt verwikkeld waren in een quiz van omroep L1. Naar verluidt met succes, al hield de parlementariër zelf de boot af. ,,Nee, over de uitslag mag ik verder geen toelichting geven.” De niet geplande opnamen in de tv-studio waren er wel de oorzaak van dat Jeroen Lenaers van de eerste van vijftien etappes van de 350 kilometer lange campagnekoers tussen de Mookerheide en Eijsden slechts een deel meemaakte. Het traject Mook – Gennep miste hij, terwijl hij wegens verplichtingen in Beesel de route tussen Heijen en Bergen op vrijdag afwerkte. Voor de campagne maakt de Stramproyse politicus gebruik van een conferentiefiets. Het driewielige voertuig telt zeven zit- en trapplaatsen. Al fietsend gaat Lenaers onderweg in gesprek met lokale mensen. ,,In Gennep sprak ik over zorgvoorzieningen en de binnenhaven in Heijen. Vragen die voortvloeiden uit het gesprek ga ik binnenkort in Brussel voorleggen”, zegt Lenaers die in het Europese Parlement grensoverschrijdende samenwerking op de arbeidsmarkt en veiligheid in portefeuille heeft. Nederland is in het Europese Parlement met 26 politici vertegenwoordigd. Het CDA heeft er vijf zetels. Jeroen Lenaers is de enige Limburgse afgevaardigde namens het CDA. ,,Voor Limburg is een vertegenwoordiging in Brussel en Straatsburg belangrijk. We zijn met onze lange grenzen de meest Europese provincie van Nederland. We zoeken verbindingen met christendemocratische fracties uit andere Europese landen.” De campagne Fiets Jeroen Europa in! loopt tot 22 mei. Een dag later kunnen Nederlanders een stem uitbrengen voor de Europese verkiezingen.