Twee jaar sleutelen: reisinfo in treinen Arriva blijft haperen

Print
Twee jaar sleutelen: reisinfo in treinen Arriva blijft haperen

Afbeelding: Harry Heuts

Heerlen / Hoensbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht / Maastricht / Itteren -

Het lukt vervoerder Arriva maar niet om de reisinformatie in de Zuid-Limburgse treinen op orde te krijgen. De bestemming op de zijkant van de trein valt regelmatig weg en ook in de treinen vallen panelen uit of doet de automatische omroepinstallatie het niet.

Een softwareprobleem, geeft een woordvoerster van de vervoerder aan. Het probleem speelt alleen in de treinen in Zuid-Limburg, die bij de start van Arriva nieuw zijn aangeschaft. Op de Maaslijn rijden momenteel nog opgeknapte oude dieseltreinen die pas vervangen worden als de lijn elektrische bovenleiding krijgt.

Balen

De problemen werden medio 2017 duidelijk. Arriva was toen net een paar maanden in Limburg actief als opvolger van Veolia. Hoewel duidelijk is dat het probleem in de software zit, en er volgens de woordvoerster hard wordt gewerkt aan een oplossing, is het euvel nog altijd niet verholpen. Volgens de woordvoerster ‘baalt’ Arriva van de problemen en wordt de kwestie inmiddels ‘integraal’ opgepakt met de leverancier.

Bestemming

Tot de werkelijke oplossing is gevonden, moeten machinisten zelf omroepen welk station de volgende halte is, en wat de bestemming van de trein is.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen