Kessel kiest voor verbouwing van gemeenschapshuis De Paort

Print
Kessel kiest voor verbouwing van gemeenschapshuis De Paort

Afbeelding: De Limburger

Kessel -

Het Dorps Overleg Kessel verkiest modernisering van het bestaande gemeenschapshuis De Paort boven nieuwbouw op een andere plek in het dorp.

Volgens Peter van de Pas, bestuurslid van het dorpsoverleg, is die keuze zowel financieel als emotioneel het beste. „We hebben in totaal acht locaties onderzocht en drie kwamen op een shortlist”, aldus Van de Pas. „Maar nieuw bouwen op andere locaties valt gewoon veel duurder uit. En we hebben ook geluisterd naar de mensen. Bij nieuwbouw zouden sportclubs weer moeten verhuizen, daar zou onrust van komen.”

Eisenpakket

Het onderzoek naar een moderner gemeenschapshuis in Kessel loopt omdat het bestaande gebouw dertig jaar oud en niet meer van deze tijd is. Het gemeentebestuur van Peel en Maas houdt rekening met een toekomstige investering in Kessel. Maar eerst wordt een pakket van eisen voor een vernieuwd gemeenschapshuis opgesteld. Daarna gaan architecten aan de slag. Dit moet leiden tot een ontwerp, wat weer met het dorp en gemeente besproken zal worden.

Volgens Van de Pas is één van de ideeën om het zicht van De Paort meer op de Maas te krijgen. Eén van de gedachten is om de plek van de ingang te wijzigen. Ook worden de bestaande ruimtes onder de loep genomen.

Donderdag vindt in De Paort een informatiebijeenkomst plaats over de stand van zaken met betrekking tot het gemeenschapshuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen