Inval op camping met arbeidsmigranten in Hunsel

Print
Inval op camping met arbeidsmigranten in Hunsel

Ter illustratie. Afbeelding: Getty Images

Hunsel -

De gemeente Leudal heeft donderdagavond ingegrepen op een camping aan de Parallelweg in Hunsel. Een verblijf voor arbeidsmigranten werd gesloten vanwege de slechte bouw- en brandveiligheid.

Volgens de gemeente zijn de gebreken aangetroffen op een voormalige boerderij die omgebouwd is tot appartementencomplex voor arbeidsmigranten. Op het terrein zijn verder enkele kleine chalets en caravans ingericht als woon- en slaapverblijf voor arbeidsmigranten. Hier werden geen gevaarlijke situaties geconstateerd. In de verbouwde boerderij waren vijf personen aanwezig. Zij zijn naar een andere plek op het terrein overgeplaatst.

Ook het sinds dit jaar verplichte nachtregister was volgens de gemeente niet bijgehouden. Hierin moet worden vastgelegd hoeveel mensen overnachten op het terrein, van belang als zich een calamiteit voordoet. „Onderzocht wordt nog in hoeverre er sprake is van rechtmatig verblijf en of er geen sprake is van arbeidsuitbuiting. De administratie is voor nader onderzoek door de gemeente in beslag genomen,” meldt de jurist van de gemeente Leudal.

De huisvesting van arbeidsmigranten is toegestaan op de locatie aan de Parallelweg. In het verleden was hier een agrarisch bedrijf gevestigd, dat inmiddels beëindigd is. De gemeente Leudal stelt dat er volgens het huidige beleid op dit gebied een koppeling moet zijn tussen de huisvesting van arbeidsmigranten en het agrarisch bedrijf waar men werkzaam is. Omdat dit hier niet meer het geval is, moet worden bekeken wat er met het terrein gaat gebeuren.

De controle werd uitgevoerd door medewerkers van gemeente, brandweer, belastingdienst en de politie. Een controle van deze omvang wordt volgens de gemeentejurist uitgevoerd als sprake is van verschillende meldingen van overtredingen.

De eigenaar van de camping wilde geen commentaar geven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen