Van Persie sluit carrière niet in Sittard af, maar in De Kuip

Print
Van Persie sluit carrière niet in Sittard af, maar in De Kuip

Robin van Persie. Afbeelding: BSR Agency

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Robin van Persie speelt zondag tegen ADO Den Haag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. De 35-jarige aanvoerder van Feyenoord gaat komende woensdag niet meer mee naar Limburg voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen Fortuna Sittard.

,,Hij kan zondag genieten van het moment, een prachtige afsluiting van zijn carrière’‘, zei trainer Giovanni van Bronckhorst, die in De Kuip eveneens afscheid neemt van het ‘Legioen’.

Aanvankelijk was het thuisduel met ADO Den Haag voor Feyenoord ook de laatste wedstrijd van het seizoen. De KNVB besloot de voorlaatste speelronde echter in z’n geheel te verplaatsen naar woensdag 15 mei, om Ajax zo meer rust te geven in de aanloop naar de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Van Persie had al laten doorschemeren niet zo’n zin te hebben om in Sittard zijn laatste wedstrijd te moeten spelen. De topschutter aller tijden van Oranje wil in De Kuip afscheid nemen.

Clubtopscorer

Van Persie heeft tal van familieleden, vrienden, collega’s en oude bekenden uitgenodigd voor zijn laatste optreden. De veteraan, die door fysieke problemen heel wat wedstrijden moest missen, heeft er nog één keer alles aan gedaan om fit aan de aftrap te kunnen verschijnen. ,,Robin is fit en kan spelen’‘, zegt Van Bronckhorst. ,,Daar heeft hij zelf ook veel energie in gestopt.’‘ Met zestien doelpunten is Van Persie de clubtopscorer van Feyenoord, dat als derde gaat eindigen in de eredivisie.

Van Bronckhorst sluit woensdag in Sittard een periode van vier jaar als hoofdtrainer van Feyenoord af, maar ook hij neemt voor eigen publiek alvast afscheid. ,,Het voelt raar, de vier jaar zijn snel gegaan. Ik weet niet wat er allemaal gaat gebeuren, ik laat het over me heen komen.’‘

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger