Fortuna verliest weer buitenshuis, maar is officieel veilig

Print

Afbeelding: Getty Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Op eigen kracht wist Fortuna zich zondag niet veilig te spelen tegen Groningen (3-0), maar dankzij de ruime zege van Vitesse op De Graafschap lukte dat alsnog.

Gezapig en in een wel heel laag tempo speelde de eerste helft tussen Groningen en Fortuna zich af. Beide ploegen leken wel klaar met het seizoen. Het balletje ging van voet tot voet, maar kansen waren er nauwelijks.

Ja twee, eentje voor allebei de teams. Eerst was het El Messaoudi die van een meter of twaalf kon inschieten. Hij mikte over. Aan de andere kant mocht Paul Gladon van dichtbij inkoppen. De spits deed dat beter en zorgde voor de 1-0.

Na rust kon Groningen een tandje bijschakelen, Fortuna niet. Koselev voorkwam nog dat Mahi kon scoren, een weergaloos afstandsschot van Doan was echter ook hem te machtig.

Fortuna stelde er weinig tegenover, al was invaller Balic nog dicht bij de 2-1. De Kroaat was doelman Padt al voorbij, maar vergat daarna te scoren. Het zorgde ervoor dat het duel geen spectaculaire slotfase kreeg, maar uitging als de spreekwoordelijke nachtkaars. Al zorgde een penalty in de blessuretijd er nog wel voor dat Fortuna niet na een 2-0 maar 3-0 nederlaag huiswaarts moest. x

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: