VVV ontmantelt PEC in Zwolle: Steijn geeft visitekaartje af

Print
VVV ontmantelt PEC in Zwolle: Steijn geeft visitekaartje af

Afbeelding: BSR Agency

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft met één helft effectief voetbal PEC Zwolle zondag in eigen huis afgetroefd: 2-4. Penny Mlapa (3) en Peter van Ooijen scoorden. De Venlose treffers vielen alle vier in de tweede helft.

Een dominant PEC in de eerste helft. Qua balbezit dan, want VVV kreeg in de beginfase via de counter twee enorme kansen. Jay-Roy Grot en Penny Mlapa zagen hun schoten gekeerd worden door Diederik Boer. Ook luttele minuten voor rust kreeg Grot nog een prima mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet voor het doel van Boer. Aan de andere kant toonde oud-VVV-spits Lennart Thy zich wel scherp. Hij scoorde in de 43ste minuut de 1-0. Een ruststand dus die qua kansenverhouding een vertekend beeld gaf.

Counter
Na de pauze keerde Moreno Rutten niet meer terug bij VVV. Hij werd vervangen door Tristan Dekker. Ook na de hervatting hetzelfde spelbeeld: PEC met het meeste balbezit. En VVV loerend op de counter. In de 54ste minuut deed Mlapa wat hij al veel eerder had moeten doen: scoren uit de snelle tegenaanval. Grot kon dat kunstje twee minuten later oog in oog met Boer niet herhalen, maar Mlapa kon uit de daaropvolgende corner met het hoofd toch de 1-2 maken. De bal van Patrick Joosten was op maat.

In de 65ste minuut draaide vervolgens Peter van Ooijen de bal van afstand in het doel en leek VVV de tegenstander op de knieën te hebben. Zeker toen Grot in de 74ste minuut Mlapa bediende voor de 1-4 was het duel gespeeld. Voor Mlapa was het de vijftiende goal in de eredivisie. In de 85ste minuut deed PEC nog wat terug via Stanley Elbers.

Met de 2-4 zege pakt VVV vooralsnog 41 punten en de twaalfde plek op de ranglijst. Een record onder Maurice Steijn die zeer nadrukkelijk zijn visitekaartje af gaf in Zwolle, de club die hem graag wil inlijven.

Bekijk hier de aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: