Slordig PSV vergooit titelkansen na zeperd bij AZ

Print

Donyell Malen baalt na een gemiste kans. Afbeelding: BSR Agency

De titeldroom van PSV is één duel voor het einde van de competitie in duigen gevallen.

De gemiste kansen tegen AZ braken de ploeg van Mark van Bommel op doordat Guus Til wel trefzeker was (1-0). In de laatste speelronde kunnen de Eindhovenaren nog in punten op gelijke hoogte komen met Ajax, maar aangezien de Amsterdammers een veel beter doelsaldo (+14) hebben, is de titelstrijd beslist.

Uit hun dak
Het leek aanvankelijk nog een mooie voetbalmiddag te kunnen worden voor PSV. De meegereisde uitsupporters van de Eindhovenaren gingen al in de eerste minuut uit hun dak, maar dan omdat FC Utrecht al na 36 seconden op voorsprong kwam tegen Ajax. Verder was er voor rust weinig te juichen voor de fans, PSV speelde moeizaam en kreeg amper kansen.

Luuk de Jong speelde opnieuw op het middenveld, in zijn rug gesteund door Michal Sadilek en Pablo Rosario. Voorin speelde Cody Gakpo in de plaats van de aan zijn knie geblesseerde Hirving Lozano. Donyell Malen en Steven Bergwijn completeerden de driemansvoorhoede.

Het leverde te weinig op, Malen gaf in de 8ste minuut nog wel een voorzet op De Jong, maar de clubtopscorer raakte de bal niet goed genoeg met zijn hak. Naarmate de wedstrijd vorderde, kreeg AZ wat meer kansen. Calvin Stengs probeerde het eens van afstand, maar Jeroen Zoet stond op de goede plek. Het bleef bij 0-0 voor rust, Ajax stond bij rust al met 2-1 voor tegen FC Utrecht. PSV moest dus aan de bak om de titeldroom nog levend te houden.

Hoop PSV vervliegt
Na rust vervloog die droom al snel steeds verder. Binnen 5 minuten werd het 1-0 voor AZ, dat via Mats Seuntjens en Guus Til optimaal profiteerde van slordig balverlies van Pablo Rosario. Het was Til die uiteindelijk scoorde: 1-0. PSV kwam die klap niet meteen te boven, even later schoot Calvin Stengs nog op de paal. Vervolgens kreeg Malen nog twee kansen, maar hij wist het net niet te vinden. Trainer Mark van Bommel probeerde vervolgens nog het een en ander te forceren met het inbrengen van Érick Gutiérrez voor Michal Sadilek.

Dat lukte alleen niet meer, zodoende is de hoop op de 25ste landstitel voor PSV definitief vervlogen. Ajax heeft een veel beter doelsaldo (+14) en drie punten voorsprong en kan volgende week woensdag op bezoek bij De Graafschap de kampioensschaal pakken.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger: