Gemeente Weert neemt extra maatregelen voor bijeenkomst arbeidsmigranten

Print
Gemeente Weert neemt extra maatregelen voor bijeenkomst arbeidsmigranten

Een bijeenkomst over de huisvesting van arbeidsmigranten in Stramproy trok vorige week zo’n vierhonderd bezoekers. Afbeelding: archief Jan-Paul Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Omdat de gemeente Weert woensdag tijdens een bijeenkomst over arbeidsmigranten grote drukte verwacht, worden extra maatregelen genomen.

De speciale vergadering van de commissie Ruimte over de huisvesting van arbeidsmigranten vindt vanaf 19.30 uur plaats in het stadhuis aan de Wilhelminasingel. De gemeente verwacht daarbij een massale opkomst. Zo is aangekondigd dat een grote groep inwoners van Stramproy, waar plannen zijn voor een migrantenhotel met ruim tweehonderd bedden, gezamenlijk met de fiets naar Weert komt.

Om al die belangstellenden op te vangen worden er vijftig tot zestig stoelen in de raadzaal bijgeplaatst. In totaal kunnen daar dan een kleine 140 toeschouwers zitten. Verder is het mogelijk de vergadering via beeldschermen te volgen in twee andere ruimten, de Bos- en de Groenkamer, in het stadhuis. Daar zijn in totaal zo’n 190 zitplaatsen.

Het is vanwege de veiligheid en de orde niet mogelijk de vergadering staand te volgen, aldus een woordvoerder van de gemeente. Volgens hem wordt er echter geen extra beveiligingspersoneel ingezet. Hij wijst er verder op dat de vergadering beluisterd kan worden via de website van de gemeente.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen