Hou nog even vol: heerlijk lenteweer in aantocht

Print
Hou nog even vol: heerlijk lenteweer in aantocht

Afbeelding: iStock

Het was aan de frisse kant de afgelopen dagen, maar niet getreurd: vanaf volgende week worden we getrakteerd op hogere temperaturen.

Sterker nog, het wordt aan het einde van de week zelfs écht lekker weer. ,,Plaatselijk kan het kwik 21 graden aantikken’’, weet weerman Leon Saris van Weerplaza

Dat heeft alles te maken met een hogedrukgebied dat boven de Noordzee komt te liggen, zegt Saris. ,,Als gevolg daarvan komt een noordoostelijke stroming op gang, die warmere lucht vanuit Duitsland deze kant opvoert.

Moederdag

Dit weekend is het trouwens nog even doorbijten, met op zaterdagochtend buien en maxima tussen de 12 en 14 graden. Saris: ,,Op Moederdag komt de temperatuur helaas niet verder dan 14 graden. Maar als je uit de wind zit is het buiten al wel lekker toeven.’’

Vanaf maandag verandert dat allemaal geleidelijk. Dan breekt er in Limburg een droge periode aan. Het wordt vrij zonnig. ,,De regen droogt op en het wordt een graadje of 15’’, voorspelt Saris. Dinsdag wisselen de wolken en zon elkaar af en blijft het vrijwel overal droog met temperaturen tussen de 15 en 16 graden.

In de tweede helft van de week wordt het warmer in Limburg. Woensdag tikt de thermometer lokaal al 18 graden aan. ,,Dat zet in de loop van de week door, waarna het aan het einde van de week plaatselijk zelfs 21 graden kan worden’’, aldus de weerman.

Bekijk hier de actuele weersverwachting voor Limburg