Bertens overtuigend naar finale in Madrid na zege op Stephens

Print
Bertens overtuigend naar finale in Madrid na zege op Stephens

Kiki Bertens. Afbeelding: Getty Images

Kiki Bertens krijgt een nieuwe kans op de titel in Madrid.

De tennisster uit Wateringen plaatste zich vrijdagavond overtuigend voor de finale door een zege in twee sets op Sloane Stephens (6-2, 7-5), die ze vorig jaar in de Spaanse hoofdstad verloor van Petra Kvitova. Bertens speelt zaterdag (18.30 uur) de eindstrijd tegen Simona Halep, die als derde is geplaatst.

Bertens speelde een uitstekende wedstrijd tegen Stephens, waarin ze in de eerste set zelfs oppermachtig was. In de tweede verloor ze één keer haar servicebeurt en keek bij een 5-4-achterstand zelfs tegen drie setpoints aan. Maar de pupil van Raemon Sluiter, in Madrid als zevende geplaatst, rechtte haar rug en sleepte ook set twee overtuigend binnen.

Bertens overtuigend naar finale in Madrid na zege op Stephens
Sloane Stephens feliciteert Kiki Bertens met haar zege. Foto: Getty Images/Julian Finney

Bertens heeft in vijf partijen in Madrid pas 27 games afgestaan. Ze versloeg in de vorige rondes achtereenvolgens Katerina Siniakova, Jelena Ostapenko, Anastasija Sevastova (12) en Petra Kvitova (2) in twee sets.

Wint Bertens zaterdag van Halep dan stijgt ze naar de vierde plaats op de wereldranglijst. De ATP en WTA maken die lijst maandag weer bekend.