Lange wachttijden bij CBR zijn voorbij

De lange wachttijden voor rijexamens zijn voorbij. Iedereen kan binnen de met de overheid afgesproken termijn van zeven weken afrijden.

Redactie

,,Vaak kan het zelfs al binnen een week of vijf weken’’, zei een woordvoerster van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Voorheen kon het maanden duren voordat een kandidaat kon afrijden. Om de wachttijden weg te werken heeft het CBR veel nieuwe examinatoren aangetrokken. Ook is er veel overgewerkt.

Volgens het CBR is het in mei en juni plaatselijk nog wel mogelijk dat de wachttijd langer is, vooral in Amsterdam en in de provincies Utrecht en Zuid-Holland. ,,Die overschrijdingen hebben te maken met de extra drukte die zich elk jaar voordoet in deze periode’’, aldus het CBR.

Het aantal praktijkexamens voor auto, motor en bromfiets is in het eerste kwartaal van dit jaar met 7 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat komt volgens het CBR vooral door de toename van het aantal 17- en 18-jarigen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee