De Pastorie : Op weg naar de hemel van‘Beste Terras’?

Print

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Twintig terrassen hebben de finale bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt. Hieronder stellen we een van de kandidaten voor: De Pastorie in Roermond.

Naam De Pastorie

Waar Grote Kerkstraat 29, Roermond

Website www.pastorieroermond.nl

Wie even wil ontsnappen aan de ratrace om veel koopjes te scoren in de Roermondse binnenstad of het outletcentrum, doet er goed aan dit terras in de schaduw van de Christoffelkathedraal en de Rattentoren op te zoeken.

Je moet even de weg vinden, maar je wordt beloond met serene rust. Een statige stadsvilla, die er wereldser uitziet dan zijn naam doet vermoeden. Hoewel de geel-witte markiezen wel de roomse clubkleuren hebben. Ze hebben er goed naar de stichtende woorden van de religieuze buurman geluisterd. In De Pastorie krijgen mensen met een beperking de kans zich te bekwamen in de horeca. Prachtig initiatief, looft de jury.

Lof is er ook voor het netjes verzorgde terras, waar hoge en lage houten banken staan naast ‘gewone’ tafels met stoelen. Parasols en bomen bieden beschutting tegen de zon, die over de randen van de oude Rattentoren en aanpalende kathedraal heen meekijkt. Met ons ziet hij dat de beperkte kaart weinig verrassingen biedt, terwijl Roermond toch over tal van actieve brouwers beschikt, die een mooi lokaal glas tappen.

We zien enkel een Amsterdams craftbeer en bonbons die de Udense chocolatier Albert verkoopt in een mooi wit winkeltje. „Wel de bonbon Friesche Staartklok, maar waarom geen bonbon Rattentoren, Christoffel of Big Benny?”, vraagt jurylid Jacques Collen. Jurylid Muriël Consten mist op het terras een verwijzing naar de Rattentoren, waar je een prachtige maquette kunt zien van Roermond als middeleeuwse vestingstad.

„En ook poppentheater De Klaproos is in de toren te vinden”, zegt actrice en entertainer Muriël met een twinkeling in de ogen. „Met wat extra stapjes kan De Pastorie volgend jaar de hemel van het beste terras van Limburg bereiken”, aldus Jacques.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

De Pastorie Roermond:

Plus:

-Bediening

-Verzorgd terras, keurige toiletten

-wifi aanbod

-Scholing en begeleiding personen met ‘moeizame toegang tot de arbeidsmarkt;

-huisgemaakte pannenkoeken en winkel met velerlei bonbons

Min:

-Beperkte kaart

- Amper aanbod van lokale en streekproducten

-minimale fietsstalling

-geen relatie met de Rattentoren en poppentheater Klaproos

-route erheen, je moet het weten te vinden