Bijna honderdvijftig bestuurders krijgen boete bij grote verkeerscontrole

Print
Bijna honderdvijftig bestuurders krijgen boete bij grote verkeerscontrole

Een van de controleplekken. Afbeelding: Politie Limburg

Kerkrade / Brunssum -

De politie heeft vrijdagavond vanaf 18.30 uur op twee plekken langs de N300 bij Kerkrade en Brunssum een grote verkeerscontrole gehouden. 145 bestuurders kregen een boete. Bij twee personen werd een nog openstaande boete geïnd.

De politie had speciale aandacht voor snelheidsovertredingen, alcohol- en verdovende middelengebruik in het verkeer, openstaande boetes en valse identiteitsdocumenten. Ook werd er gelet op de aanwezigheid van personen die zich bezighouden met ‘mobiel banditisme’.

Rondtrekkend

Dat zijn (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto’s.

De controle tot middernacht en was een samenwerking van de politie, de provincie Limburg en de Koninklijke Marechaussee. 27 bestuurders werden bekeurd voor diverse overtredingen zoals rijden zonder rijbewijs, kale banden, geen gordel dragen en niet handsfree bellen. 103 automobilisten reden harder dan toegestaan.

Onder invloed

Elf bestuurders reden onder invloed van alcohol of drugs. Vier mensen werden aangehouden, twee personen omdat voor hen een aanhouding ‘buiten heterdaad’ open stond, een persoon omdat hij zich niet kon identificeren en een vreemdeling waarvan bleek dat hij moest worden uitgezet. Ook werden twee boetes geïnd met een totale waarde van 300 euro.

Er werden auto’s uit diverse landen gecontroleerd. Bij een van deze voertuigen werd een verborgen ruimte aangetroffen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →