Verstappen begint zondag op tweede startrij, Mercedes is klasse apart in Spanje

Print
Verstappen begint zondag op tweede startrij, Mercedes is klasse apart in Spanje

Max Verstappen op het circuit in Barcelona. Afbeelding: EPA

Max Verstappen start zondag zijn vijfde Grand Prix van Spanje van plaats vier. De Limburger kon mee in het tempo van de Ferrari’s, maar Mercedes bleek wederom een klasse apart in Spanje. Valtteri Bottas pakte pole, voor Lewis Hamilton.

Als zondag om 15.10 uur de lichten doven boven Circuit de Catalunya ziet Max Verstappen nog altijd drie auto’s voor zijn neus. Alle updates ten spijt kwalificeerde hij zich op het Spaanse circuit nabij Barcelona weer eens op P4, voor de Grote Prijs die hij drie jaar geleden op zijn naam schreef..

Tussen de Ferrari’s

Tussen beide Ferrari’s, dat wel. Achter Sebastian Vettel en voor Charles Leclerc. Maar Mercedes bleek eens te meer veel te rap. Op Bottas (1.15,406 om 1.16,357) gaf hij bijna een volle tel toe.

Lees ook: Max Verstappen moet achterhalen veranderen in inhalen

Drie jaar terug had Verstappen in Catalonië een gelukje (twee crashende Mercedessen) nodig voor zijn eerste GP. En ook daar lijkt hij zondag weer op te moeten hopen. Want zoals al sinds 2013 bleek Mercedes ongenaakbaar in Catalonië.

Mopperen

Verstappen vond de vierde plaats geen reden om blij te zijn. ,,Hoe vaak ben ik niet al vierde geweest in de kwalificatie”, mopperde de Nederlander bij Ziggo Sport. ,,We kwamen hiernaartoe met updates aan de Red Bull. Dan wil je dichter bij de andere topteams staan en dat is niet het geval. Dus ben ik over het algemeen niet tevreden.”

Liveblog

Volg de race zondagmiddag op de voet in ons liveblog.

Lees ook Ivo’s Formule 1-blog: een bekentenis over Barcelona

GP SPANJE - Formule 1 circuit. Video: De Limburger