Theaterconcert ‘Het geluk van Limburg’

Eric Vincken (bestuurslid en projectleider van het theaterconcert), Samuel Aguirre (dirigent), Jack Vinders en Robin Reichrath (voorzitter Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen).

Eric Vincken (bestuurslid en projectleider van het theaterconcert), Samuel Aguirre (dirigent), Jack Vinders en Robin Reichrath (voorzitter Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen). © St. Caecilia

Harmonie St. Caecilia Nieuwenhagen presenteert voor het eerst in het 129-jarig bestaan een eigen avondvullend theaterconcert, genaamd ‘Het geluk van Limburg’.

Wil Wagenvoort

Met een knipoog naar het boek van Marcia Luyten brengt de harmonie in samenwerking met Jack Vinders en Fer Kousen een muzikale ode aan de provincie, de afkomst en het leven. Ook het Landgraafs Mannenkoor St. Joseph, Schutterij St. Joseph uit Waubach en toneelvereniging Kiekes Wead verlenen hun medewerking aan deze avond. Het concert vindt plaats op zaterdag 25 mei om 20.00 uur in Theater Kerkrade.

Woelige verleden

Bezoekers kunnen rekenen op een muzikaal verhaal, verteld door Fer Kousen, waarin het Limburggevoel wordt geprikkeld. Het woelige verleden van deze streek komt aan bod. Een verleden waarin de kerk en het religieuze leven lang een grote rol hebben gespeeld. De Tweede Wereldoorlog, lokale tradities, cultuur en de periode tijdens én na de mijnindustrie komen voorbij. Ook de komst van de Afcent en Awacs heeft een blijvende invloed achtergelaten op de grensstreek. De teloorgang van de mijnindustrie ging gepaard met vele uitdagingen en werden nieuwe kansen gecreëerd. De laatste kaarten, voor vijftien euro per stuk, zijn te koop via de website van het theater: www.plt.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee