Video: Grote brand in kunststofbedrijf Susteren, rookwolken van ver te zien

Print

Brand in Susteren. Video: AVLimburg

Susteren -

In Susteren is zaterdagmiddag brand uitgebroken bij een bedrijf dat kunststoffen verwerkt.

Het vuur woedde bij Smile Plastics aan de Industrieweg, dat is een zijstraat van de drukke Maaseikerweg (N296). De brand brak uit rond 16:40 uur. Rookwolken waren van grote afstand te zien. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de vlam in een voorraad plastic geslagen. Het bedrijf produceert gerecycled kunststof.

Meetploegen

Meetploegen werden ingezet om te kijken of er gevaar was door de rook. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren adviseerde omwonenden om ramen en deuren in elk geval dicht te houden, voor alle zekerheid. Tegen 18:00 uur klonk het sein brand meester.

Video: Grote brand in kunststofbedrijf Susteren, rookwolken van ver te zien
Foto: Ermindo Armino

Feesttent

De enorme rookwolken die door de brand werden veroorzaakte, zorgden voor overlast verderop bij een feesttent aan de Baakhoverweg waar carnavalsvereniging Òntsjpoard het 11-jarig jubileum viert. “We hebben daar metingen verricht en er is wel een sterke geur waarneembaar maar er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten”, laat de brandweervoorlichter weten.

Samstag

Vanwege het jubileum van Ontsjpoard treden zaterdagavond Wir sind Spitze en dj Dirndl op tijdens Der Total Verrückte Samstag. “Dat begon in de middag inderdaad iets te letterlijk”, grapt Rémy Jongen die behalve CDA-raadslid in Echt-Susteren ook vrijwilliger is bij de carnavalsclub.

“We waren bezig met opbouwen toen we buiten ineens een enorme rookpluim zagen en al snel bleek het om brand bij de plasticfabriek te gaan. We hebben meteen de tent gesloten en afgewacht tot de brandweer kwam meten. Rond half 7 kregen we een telefoontje dat het feest door kan gaan. Er is bijna niks meer te ruiken van de brand dankzij de sterkere wind en we hebben de flappen van de tent open gezet om die te luchten. We zijn bijna uitverkocht maar er zijn nog kaarten.”

Video: Grote brand in kunststofbedrijf Susteren, rookwolken van ver te zien
Foto: Ermindo Armino

Schade

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de schade lijkt op het eerste oog behoorlijk groot. Niemand raakte gewond.

Video: Grote brand in kunststofbedrijf Susteren, rookwolken van ver te zien
Foto: AVLimburg

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →