Video: Grote brand in kunststofbedrijf Susteren, rookwolken van ver te zien

In Susteren is zaterdagmiddag brand uitgebroken bij een bedrijf dat kunststoffen verwerkt.

Redactie

Het vuur woedde bij Smile Plastics aan de Industrieweg, dat is een zijstraat van de drukke Maaseikerweg (N296). De brand brak uit rond 16:40 uur. Rookwolken waren van grote afstand te zien. Volgens een woordvoerder van de brandweer was de vlam in een voorraad plastic geslagen. Het bedrijf produceert gerecycled kunststof.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meetploegen

Meetploegen werden ingezet om te kijken of er gevaar was door de rook. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren adviseerde omwonenden om ramen en deuren in elk geval dicht te houden, voor alle zekerheid. Tegen 18:00 uur klonk het sein brand meester.

© Ermindo Armino

Feesttent

De enorme rookwolken die door de brand werden veroorzaakte, zorgden voor overlast verderop bij een feesttent aan de Baakhoverweg waar carnavalsvereniging Òntsjpoard het 11-jarig jubileum viert. “We hebben daar metingen verricht en er is wel een sterke geur waarneembaar maar er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten”, laat de brandweervoorlichter weten.

Samstag

Vanwege het jubileum van Ontsjpoard treden zaterdagavond Wir sind Spitze en dj Dirndl op tijdens Der Total Verrückte Samstag. “Dat begon in de middag inderdaad iets te letterlijk”, grapt Rémy Jongen die behalve CDA-raadslid in Echt-Susteren ook vrijwilliger is bij de carnavalsclub.

“We waren bezig met opbouwen toen we buiten ineens een enorme rookpluim zagen en al snel bleek het om brand bij de plasticfabriek te gaan. We hebben meteen de tent gesloten en afgewacht tot de brandweer kwam meten. Rond half 7 kregen we een telefoontje dat het feest door kan gaan. Er is bijna niks meer te ruiken van de brand dankzij de sterkere wind en we hebben de flappen van de tent open gezet om die te luchten. We zijn bijna uitverkocht maar er zijn nog kaarten.”

© Ermindo Armino

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schade

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, de schade lijkt op het eerste oog behoorlijk groot. Niemand raakte gewond.

© AVLimburg

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee