Kennismaken met de geschiedenis van Echt tijdens stadswandelingen

Maak kennis met de geschiedenis van Echt tijdens de stadswandelingen.

Maak kennis met de geschiedenis van Echt tijdens de stadswandelingen.

De stadsgidsen van Echt verzorgen van mei tot en met oktober op de derde zondag van de maand een rondleiding door de straten en steegjes van de ‘stad’. Zondag 19 mei gaat de eerstvolgende wandeling om 14.00 uur van start op de Plats.

Rob van Deurzen

Deze rondleiding is voor iedereen de kans om eens op een andere manier kennis te maken met de historie van Echt en anders te kijken naar de historische gebouwen en monumenten. Via de van oudsher beroemde ‘straten van Echt’ leidt een deskundige gids de deelnemers aan de rondleiding onder meer langs het Vrijthof, dakpannenfabriek de Valk, het voormalige Ursulinencomplex en de monumentale panden aan de Plats en de Grote Straat. Stuk voor stuk locaties met een eigen geschiedenis. Ook de Sint Landricus / H. Edith Steinkerk en de kapel van de Zusters Karmelitessen worden bezocht.

Herkenbaar zijn ook nog de contouren van de stadsgracht rondom Echt. Tijdens de rondleiding wordt uitgelegd waarom Echt juist op deze plek is ontstaan en wordt het heden gekoppeld aan het verleden.

De rondleiding duurt circa anderhalf uur. De kosten bedragen twee euro per persoon en kunnen ter plekke voldaan worden aan de betreffende stadsgids. Kinderen tot en met groep 8 van de basisschool mogen gratis deelnemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee