Kunst tussen de chips in supermarkten Sittard-Geleen

Print
Kunst tussen de chips in supermarkten Sittard-Geleen
Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Drie supermarkten in Sittard-Geleen hebben de komende weken (ook) kunst in de aanbieding.

Vele tientallen schilderijen, sculpturen, foto’s en andere objecten van de hand van regionale amateurkunstenaars hangen, staan en liggen - soms letterlijk - tussen de groenten, koekjes en chips. Het project, dat op 18 mei van start gaat op initiatief van cultuurinstelling De Domijnen, vindt plaats in het kader van de Week van de Amateurkunst in de fusiestad.

Op de openingsdag kunnen bezoekers in de bewuste winkels ook live-optredens van muziek- en andere artiesten en kunstdemonstraties bijwonen. De deelnemende supermarkten liggen in Sittard (Brugstraat), Grevenbicht en Geleen (Zuidhof). Laatstgenoemd winkelcentrum wordt die dag (18 mei) voor de gelegenheid omgetoverd tot ‘klein Montmartre’. Daar worden onder meer Franse hapjes geserveerd en een brocantemarkt gehouden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →