Laatste donatie Groene Kruis Vrienden Reuver naar stichting Leergeld Beesel

Gerard Pubben overhandigt de cheque ter waarde van 3750 euro aan voorzitter Fons Verdonck van Leergeld Beesel.

Gerard Pubben overhandigt de cheque ter waarde van 3750 euro aan voorzitter Fons Verdonck van Leergeld Beesel.

De Stichting Groene Kruis Vrienden Reuver stopt na circa tien jaar haar activiteiten. Gedurende deze jaren ondersteunde de stichting met een financiële bijdrage vele initiatieven op sociaal, cultureel of maatschappelijk terrein. De laatste donatie van de Vriendenstichting gaat naar de sinds een ruim jaar opererende Stichting Leergeld Beesel.

Rob van Deurzen

Bestuurslid Gerard Pubben over het beëindigen van de stichting. „In de afgelopen periode heeft onze organisatie vele mooie activiteiten kunnen ondersteunen die wellicht, door gebrek aan financiële middelen, anders geen doorgang hadden kunnen vinden. Nu de bodem van onze ‘schatkist’ goed zichtbaar is, heeft onze stichting geen bestaansrecht meer en heeft het bestuur besloten te stoppen.”

De laatste donatie van de Vriendenstichting gaat naar de sinds een ruim jaar opererende Stichting Leergeld Beesel. Deze organisatie heeft als doel kinderen die in gezinnen opgroeien waar ieder dubbeltje omgedraaid moet worden zo veel mogelijk mee te laten doen met leeftijdsgenoten. Dat kan op het gebied van onderwijs, sport en cultuur. „In overleg tussen beide stichtingsbesturen is bepaald dat de schenking primair wordt aangewend om jongeren uit gezinnen die bekend zijn bij Leergeld en komend schooljaar het voortgezet onderwijs bezoeken een nieuwe set schoolspullen aan te laten schaffen”, aldus Pubben. „Deze actie past perfect binnen de doelstellingen van de Stichting Groene Kruis Vrienden. Het vormt dan ook een mooie afronding van vele jaren inzet op sociaal gebied binnen de gemeente Beesel”.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee