Politie krijgt meerdere tips over Haagse moord waarvan Thijs H. wordt verdacht

Print
Politie krijgt meerdere tips over Haagse moord waarvan Thijs H. wordt verdacht

De politie bezig met onderzoek in Den Haag. Afbeelding: AD

Heerlen / Brunssum -

Passantenonderzoek in de Scheveningse Bosjes in Den Haag heeft meerdere nieuwe tips opgeleverd over de dood van een 56-jarige vrouw in dat gebied.

De politie deed het onderzoek zaterdag, op zoek naar meer informatie over de gewelddadige dood van de vrouw. De 27-jarige Thijs H. uit Brunssum wordt ervan verdacht dat hij de vrouw vorige week zaterdag heeft gedood.

Het passantenonderzoek werd gehouden vanaf 14.00 uur. De politie heeft zaterdagmiddag met meer dan honderd personen gesproken.

Zegt niets

De politie zegt niets over de aard van de tips. H., die vastzit, wordt ook verdacht van het ombrengen van twee mensen op de Brunsummerheide in Heerlen, afgelopen dinsdag.

H. was in behandeling bij ggz-instelling Mondriaan in Maastricht. Daar ontsnapte hij de ochtend na dat de twee doden in Heerlen werden gevonden.

Lees ook: Thijs H. ontsnapte na steekincident van gesloten afdeling Mondriaan

Mondriaan zelf wil daar verder niets over kwijt. De verdachte wordt volgende week voorgeleid. Wanneer precies, is nog niet duidelijk. H. zit in volledige beperking. Dat wil zeggen dat hij met niemand anders dan zijn advocaat contact mag hebben en dat advocaat en politie niets naar buiten mogen brengen over de zaak.

Dossier

Lees ons dossier over de zaak Thijs H.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →