Robin Frijns verliest koppositie in Formule E na botsing

Print
Robin Frijns verliest koppositie in Formule E na botsing

Afbeelding: AFP

Maastricht -

Autocoureur Robin Frijns is de leiding kwijt in het Formule E-kampioenschap. De Maastrichtenaar haalde bij de Monaco E-Prix de finish niet en zakte naar de derde plek in het klassement.

De zege in Monaco ging naar Jean-Éric Vergne, de regerend kampioen in de elektrische raceklasse. De Fransman bleef de Brit Oliver Rowland en de Braziliaan Felipe Massa voor. Vergne is de eerste coureur dit seizoen die voor de tweede keer een race weet te winnen. De voorgaande acht races leverden steeds een andere winnaar op. Vergne won eerder de Chinese E-Prix in Sanya.

Botsing

Frijns kwam in de slotfase van de race in botsing met de Brit Alexander Sims en kon niet meer verder rijden in zijn bolide van Envision Virgin. Hij bleef daardoor op 81 punten staan. Vergne gaat aan de leiding met 87 punten. De Duitser André Lotterer heeft er 82.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →