Oud-gedeputeerde breekt met SP vanwege koerswijziging partij

Print
Oud-gedeputeerde breekt met SP vanwege koerswijziging partij

Oud- gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen Afbeelding: Loraine Bodewes

/ Heerlen / Itteren / Maastricht -

Oud- gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen breekt met de SP vanwege de ingezette koerswijziging van de partij. Het huidige SP-verkiezingsspotje waarin Frans Timmermans wordt gepersifleerd is voor haar een bevestiging dat het opzeggen van haar lidmaatschap in februari de juiste keuze was.

‘De vorige campagne was de druppel, de huidige de bevestiging. De SP en ik zijn uit elkaar gegroeid’, schrijft ze op haar Facebookpagina. ‘De partij met het állerbeste beginselprogramma, maar de manier waarop hier uitvoering aan wordt gegeven kon niet verder van mij afstaan. Niet alleen in campagnetijd overigens, maar vooral ook daarbuiten.’

Bij de Provinciale Statenverkiezingen voerde de SP in Limburg campagne met de slogan ‘Breek de arrogantie van de macht’, terwijl de SP tot het najaar vorig jaar, met Van Rijnsbergen als gedeputeerde, zelf deel uitmaakte van de coalitie. Van Rijnsbergen zegde in februari haar lidmaatschap op vanwege „de ingezette koerswijziging bij de SP. Bij campagnes wordt dit duidelijk zichtbaar. Zij zijn dus niet de aanleiding maar de spreekwoordelijke druppel”, laat ze in een toelichting weten.

Het campagnefilmpje deed veel stof opwaaien. Video: SP

Eerder deze week noemde Van Rijnsbergen de campagne ranzig en onnodig. Op Twitter reageerde ze: „Of ik Hans Brusselmans al ken? Helaas wel, maar ik zou willen dat ik hem nooit had leren kennen.”

De verkiezingsspot krijgt meer interne oppositie. SP-ers in het land , zoals in SP-bolwerken Oss en Rotterdam, distantiëren zich van filmpje.

Lees ook: SP’ers uiten felle kritiek op verkiezingsspotje: ‘misselijkmakend en populistisch’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →