Huilende kinderen zien horrorfilm in plaats van Pokémon in bioscoop Montreal

Print
Huilende kinderen zien horrorfilm in plaats van Pokémon in bioscoop Montreal

Afbeelding: EPA

In een bioscoop in de Canadese stad Montreal werden bezoekers vrijdag getrakteerd op een horrorfilm, in plaats van de verwachte familiefilm Detective Pikachu. Tientallen kinderen barstten bij het zien van de angstige filmbeelden in tranen uit. Een vader deelde de pijnlijke vergissing op sociale media.

Al voordat de hoofdfilm werd vertoond, gingen er al wat alarmbellen rinkelen bij de nietsvermoedende bezoekers, omdat er trailers werden vertoond van horrorfilms, zoals Annabelle Comes Home, Joker en Child’s Play. Allemaal films voor 16 jaar en ouder, zo meldt de Engelse krant The Independent.

Diverse kinderen waren toen al in tranen uitgebarsten. Sommige ouders verlieten de zaal met hun kroost. En toen moest de hoofdfilm nog beginnen. The Curse of La Llorona begint met een scène waarin een moeder haar kind verdrinkt.

Vergissing

Na klachten van diverse bezoekers werd de film snel stopgezet. Er bleek een vergissing te zijn gemaakt. In een andere zaal zaten bezoekers die zich hadden verheugd op een avondje griezelen, te kijken naar een trailer van de familiefilm The Secret Life of Pets 2.

Trailer Detective Pikachu. Video: Warner Brothers

Het is niet de eerste keer dat een bioscoop een horrorfilm vertoond terwijl er op een familiefilm werd gerekend. In 2018 keken Australische bezoekers geschokt naar filmbeelden van Hereditary in plaats van de verwachte Peter Rabbit.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen