Duizenden verwacht bij stille tocht na moord op Julie

Print
Duizenden verwacht bij stille tocht na moord op Julie

Afgelopen woensdag vond onder de Theunisbrug aan het Sportpaleis, de plek waar Julie Van Espen werd vermoord, een wake plaats. Afbeelding: AD/Jan Aelberts

Er worden zondag duizenden mensen verwacht bij de stille tocht tegen seksueel geweld in Antwerpen. De moord op Julie Van Espen vorige week zaterdag heeft een diepe wond geslagen in Vlaanderen.

De 23-jarige vrouw werd vorige week zaterdag doodgeslagen toen een 39-jarige man haar probeerde te verkrachten. Ze was een willekeurig slachtoffer.

Lees ook: Julie vocht terug en dat bekocht ze met haar leven

De politie raadt deelnemers aan de stille tocht aan om tijdig naar de stad te vertrekken en zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets en/of het openbaar vervoer. De mars vertrekt om 14 uur bij het Astridplein en zal via de De Keyserlei en de Meir over de Oude Koornmarkt en de Suikerrui naar het Steenplein bij de Schelde gaan. ,,Er zal mogelijk hinder zijn voor wie zich in de omgeving bevindt en niet deelneemt aan de optocht’’, zegt de politie.

Station

Hoeveel mensen daadwerkelijk zullen deelnemen aan de mars, blijft afwachten. Het Facebook-evenement telt momenteel meer dan 8000 aanwezigen en bijna 30.000 ‘geïnteresseerden’. ,,Het vertrekpunt van de stille mars is bij het Centraal Station en verschillende tramlijnen. Kom je van verder weg met de auto naar Antwerpen? Maak dan gebruik van de parkeerterreinen aan de rand van de stad en stap over op het openbaar vervoer. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de fiets of te voet te komen.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →