Politie vindt 200 kilo hennep in woning: zes mensen opgepakt

Print
Politie vindt 200 kilo hennep in woning: zes mensen opgepakt

Afbeelding: Nifoma

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De politie heeft zondagochtend In een woning aan de Hemelsley in de Sittardse wijk Overhoven een grote hennepplantage opgerold. Zes mannen die aanwezig waren in het pand zijn gearresteerd.

De politie trof in de woning aan de Hemelsley zo’n 200 kilo net geoogste hennep aan. De zes mannen die tijdens de inval in de woning waren zijn opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de ochtend zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Een van de zes mannen komt uit Geleen. De andere vijf hebben geen vaste woon- of verblijfsplaats.

Politiewoordvoerster Judith Verbaan geeft aan dat bij de 200 kilo aangetroffen hennep ook veel restafval van de plantjes zat. „De straatwaarde van de partij is daarom op dit moment voor ons nog moeilijk te schatten”, zo liet de politiewoordvoerster zondagavond weten. De hennepoogst wordt in zijn geheel vernietigd, de apparatuur heeft de politie in beslag genomen.

Stroom

Bij de plantage werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf is bezig om het stroomnetwerk weer in orde te maken. Daarvoor wordt de stroom van een dertigtal nabijgelegen woningen enige tijd afgesloten. Op dit moment is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Ook de voorbije maanden heeft de politie een groot aantal wietplantages in Sittard-Geleen ontmanteld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →