Muldermolen kandidaat ‘Beste Terras’: Juweel in het groen fonkelt bleekjes

Print

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Schinnen -

Brasserie de Muldermolen in Schinnen is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van LImburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam Brasserie De Muldermolen

Waar Thullerkerkweg 17, Schinnen

Website www.demuldermolen.nl

Een vergeten hoekje was het. Met een bouwvallige oude molen, weggestopt in de bocht van een smalle weg, onderin Schinnen. Gedomineerd door een plas, waarin slik werd gedumpt.

Maar een prachtige metamorfose heeft De Muldermolen ondergaan. De voormalige watermolen is kundig verbouwd tot een smaakvol ingerichte brasserie (met zelfs een verschoningstafel voor baby’s). Van de slikvijver werd een visvijver gemaakt met vaste stekjes van vele hengelaars. Verse wandel- en fietspaden leiden je door dit dal van de Geleenbeek.

Maar viswater- en landwegtoerist verlangen allen naar een stekje om tot rust te komen na het hengelen, fietsen en wandelen. Dat kan op het redelijk ruime terras, dat als een juweel tussen het blauw en groen glinstert. Mooie grote parasols, die wijd openstaand de gasten lijken te verwelkomen.

Dat doen ook de gekleurde lampjes, die feestelijk aan hun draad wiegen boven het terras. Helemaal klaar voor mooi weer is het terras deze wat bleke middag nog niet. Beetje kaaltjes oogt het, met schaarse bloemetjes op de tafels. De billen zoeken na het verkennen van het jubelend groen tevergeefs naar stoelen met een zacht zitje.

Aanlokkelijk ziet de kaart met rijke keus aan vlaai- en koffievariaties eruit. Jammer genoeg moet de zeer vriendelijke serveerster twee keer nee verkopen als we om de specialiteiten van het huis vragen: De Muldermolen-ijsthee, „een vitaminebron op basis van bosaardbei met verse munt en blueberries”, en het Molenwisselflesbier. „Dit juweeltje straalt nog niet echt. Niet eens het bier uit Schinnens eigen bronnen is hier te krijgen. En waarom niet de hulp ingeroepen van Netty Engels, de oermoeder van zoveel Limburgs streeklekkers, die hier om de hoek woont?”, meent jurylid Jacques.

Plussen en Minnen Muldermolen Schinnen:

Plus:

-Glutenvrije aanbod

-Keuze koffie- en vlaaivariaties

-Bediening

-Babyverschoningsruimte

-Ligging bij vijver en wandel-fietsroutes

Min:

-Kaart vermeldt keuzemogelijkheden die niet aanwezig zijn

-Zitcomfort stoelen

-Terras oogde bij bezoek nog niet voorbereid op seizoen

-Relatie met het streekeigen van Schinnen kan beter.

-Beperkte kaart, keuken op weekdagen open tot 16.00 uur