Klimaatmars Maastricht: ‘Drone wilde kindertekening filmen’

Print
Klimaatmars Maastricht: ‘Drone wilde kindertekening filmen’

De demonstranten bij de start van de klimaatmars vanaf Plein 1992, waar een drone in beslag is genomen. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Een drone die zaterdag bij de klimaatmars in Maastricht door de politie in beslag is genomen, wilde een door kinderen aangebrachte krijttekening op Plein 1992 filmen.

Dat zegt Delphine De Potter van de organisatie van de mars. „We hoorden na afloop dat er een drone uit de lucht was gehaald die de demonstranten zou hebben willen filmen. We weten niet van wie de drone was, maar wij hoorden dat het iemand was die de krijttekening op het plein wilde filmen. Of dat een ouder van de kinderen was, weet ik niet.”

De politie haalde de drone uit de lucht, omdat je er niet mee boven groepen mensen mag vliegen. Bij de inbeslagname is de kaart met foto/filmbeelden door de politie verwijderd. De geheugenkaart is overgedragen aan justitie, die beslist wat er mee gebeurt.

Aan de mars deden een kleine 1000 demonstranten mee.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →