Geslaagde wandeling door Venray voor Zonnebloemafdeling Rooy

Print
Geslaagde wandeling door Venray voor Zonnebloemafdeling Rooy

Afbeelding: Jo van Lieshout

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Bijna zestig gasten en vrijwilligers van de afdeling Rooy van de Zonnebloem genoten zaterdag 11 mei van een wandeling door het centrum van Venray.

De wandeling, in het kader van de landelijke actie NL Doet van het Oranjefonds, zou eigenlijk op 16 maart plaatsvinden. Die dag gooiden de weergoden echter roet in het eten. Afgelopen zaterdag werkte het weer goed mee en konden de bijna zestig gasten en vrijwilligers alsnog genieten van een mooie tocht. De Rooyse Gidsen zorgden voor de begeleiding van een zestal groepen. De route liep vanuit de Witte Hoeve naar en door het centrum van Venray. Op diverse punten werden interessante verhalen uit de rijke historie van Venray verteld.

Geslaagde wandeling door Venray voor Zonnebloemafdeling Rooy
Foto: Jo van Lieshout

Vanwege het 70-jarig bestaan van de Zonnebloem deelden de deelnemers cadeautjes uit aan passanten. Daarin zaten onder meer zonnepitten, waarmee deelgenomen kan worden aan een wedstrijd wie in de komende maanden de hoogste zonnebloem van Venray kan kweken. Bovendien vroeg de afdeling Rooy met een flyer aandacht voor haar behoefte aan vrijwilligers. Na afloop van de wandeling genoten deelnemers nog van wat lekkers, tevreden terugkijkend op een geslaagde tocht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen