Geslaagde wandeling door Venray voor Zonnebloemafdeling Rooy

Print
Geslaagde wandeling door Venray voor Zonnebloemafdeling Rooy

Afbeelding: Jo van Lieshout

Venray / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

Bijna zestig gasten en vrijwilligers van de afdeling Rooy van de Zonnebloem genoten zaterdag 11 mei van een wandeling door het centrum van Venray.

De wandeling, in het kader van de landelijke actie NL Doet van het Oranjefonds, zou eigenlijk op 16 maart plaatsvinden. Die dag gooiden de weergoden echter roet in het eten. Afgelopen zaterdag werkte het weer goed mee en konden de bijna zestig gasten en vrijwilligers alsnog genieten van een mooie tocht. De Rooyse Gidsen zorgden voor de begeleiding van een zestal groepen. De route liep vanuit de Witte Hoeve naar en door het centrum van Venray. Op diverse punten werden interessante verhalen uit de rijke historie van Venray verteld.

Geslaagde wandeling door Venray voor Zonnebloemafdeling Rooy
Foto: Jo van Lieshout

Vanwege het 70-jarig bestaan van de Zonnebloem deelden de deelnemers cadeautjes uit aan passanten. Daarin zaten onder meer zonnepitten, waarmee deelgenomen kan worden aan een wedstrijd wie in de komende maanden de hoogste zonnebloem van Venray kan kweken. Bovendien vroeg de afdeling Rooy met een flyer aandacht voor haar behoefte aan vrijwilligers. Na afloop van de wandeling genoten deelnemers nog van wat lekkers, tevreden terugkijkend op een geslaagde tocht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →