Boetes voor recreanten in buitengebied Noord-Limburg

Print
Boetes voor recreanten in buitengebied Noord-Limburg

Vissers krijgen controle. Afbeelding: Politie, basiseenheid Venray-Gennep

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

In het buitengebied van Bergen, Gennep en Mook en de recreatieplassen zijn zondag 23 bekeuringen en 6 waarschuwingen uitgedeeld aan recreanten.

Het beboeten en waarschuwen gebeurde tijdens een integrale handhavingscontrole waarbij zowel op het land als op het water is gecontroleerd om de overlast voor fauna, flora en omwonenden te verminderen. In het gebied zijn vijf boetes uitgeschreven voor mensen die hun auto op een niet toegestane plek parkeerden. Zes crossmotoren waren samen goed voor twaalf boetes. De overige boetes hadden betrekking op de visserijwet. Onder andere vier keer voor vissen zonder vergunning.

Tijdens de controle dag zijn ook zes waarschuwingen uitgedeeld. Twee personen waren met een metaaldetector aan de slag op een plek waar dat niet is toegestaan, twee personen die slapend in een auto werden aangetroffen werden met een waarschuwing gewekt en op twee plaatsen werd gewaarschuwd voor het negeren van het stookverbod.

Boetes voor recreanten in buitengebied Noord-Limburg
Rommel aan de waterkant. Foto: Politie, basiseenheid Venray-Gennep.

De politie werkte samen met Buitengewoon Opsporingsambtenaren van de gemeenten Mook & Middelaar, Bergen, Gennep en Venray, de Groene Brigade van de provincie, Staatsbosbeheer, Limburgs Landschap en Rijkswaterstaat. Ter ondersteuning waren er ook twee politieruiters van de Landelijke eenheid aanwezig. In totaal namen 24 handhavers deel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →