Bergjes van zand, ijs en tonijnsalade bij ‘Beste Terras’-kandidaat Jagersrust

Print
Bergjes van zand, ijs en tonijnsalade bij ‘Beste Terras’-kandidaat Jagersrust

Afbeelding: DE LIMBURGER PETER SCHOLS

Velden -

Jagersrust in Velden is een van de twintig terrassen die de finale hebben bereikt van de wedstrijd ‘Het beste terras van Limburg 2019’, die De Limburger voor het derde opeenvolgende jaar houdt.

Naam Jagersrust

Waar Straelseweg 35, Velden

Website www.jagersrustvelden.nl

Waar je moeite voor moet doen om te vinden, dat biedt meestal veel verrassend vermaak. Bordjes raken de weg kwijt, auto-gps laat op de verkeerde plek de finishvlag zien, maar als opgeluchte kleinduimpjes stappen we uiteindelijk het grote, netjes verzorgde terras van Jagersrust in Velden op.

Vroeger legden jagers hier hun geweer weg na het piefpafpoefen in het groene grensgebied van Nederland en de oosterburen. Nu komen hier vooral ouders tot rust terwijl hun koters zich tegoed doen aan speeltuin en pannenkoeken. Er zijn veel speeltoestellen, waaronder een groot springkussen en klimrekken met veilig zand eronder.

De vele pannenkoeken komen in allerlei smaken, zoals de ‘binnenste boete’-pannenkoek, belegd met prei, ui, champignons, gehakt, spek en kaas. Als ze zo’n karrenwiel op hebben, heerst er even ‘kinderrust’ op Jagersrust. Niet lang, want het spannende smokkelpad van ruim twee kilometer met leuke opdrachten lonkt ook nog.

Jagersrust is gewend bezoek te ontvangen: veel houten banken, die niet echt gezellig, maar wel functioneel staan opgesteld zodat er altijd een wakend oog rust op de jeugdige acrobaten, die een speelapparaat beklimmen of van een bergje rollen.

Op een rustiger, minder kroostrijk deel van het terras werkt jurylid Monique Moreau zich door een berg tonijnsalade heen, die is opgeleukt met tomaat-, ei- en komkommerschijfjes. „Mooi, maar erg droog zonder dressing.” Jacques probeert een grote, royaal met aardbeien gevulde en met slagroom bespoten berg ijs weg te slobberen. Mijn aspergesoep is royaal met asperges gevuld, en jammer genoeg ook met zout. Maar het uitzicht op kindergeluk en het groen, groen knollenwoud spoelt elk ongemak weg.

Wil je meer lezen over Het beste terras van Limburg 2019?

Bekijk hier alle artikelen

Plussen en minnen Jagersrust Velden:

Plus:

-Groot buiterras met plaats voor groepen

-Veel speeltoestellen voor kinderen

-Groot aanbod pannenkoeken voor jong en oud

-ruime parkeerplaats, oplaadpunt e-bikes en rolstoel vriendelijk

-huisdieren toegestaan

Min:

-Toiletten zijn aan een opknapbeurt toe

-Voorspelbare kaart

-Weinig verrassend fris, geen mocktails

-Weinig info over aangrenzende buitenland

-Gebrekkig bewegwijzering