De Jong: ‘Duel met Ajax was beslissend in titelstrijd’

Print
De Jong: ‘Duel met Ajax was beslissend in titelstrijd’

Luuk de Jong beseft dat de titelstrijd is beslist. Afbeelding: BSR Agency

Luuk de Jong beseft dat PSV titelprolongatie uit het hoofd kan zetten na de nederlaag op bezoek bij AZ (1-0).

Een treffer van Guus Til vlak na rust velde het vonnis over de Eindhovenaren, die in Alkmaar apathisch voor de dag kwamen. Pas na het tegendoelpunt deed PSV van zich spreken, maar AZ hield de rijen gesloten. ,,Tja, hebben we onszelf te wijten”, aldus De Jong voor de camera van FOX Sports. ,,De kansen die je krijgt, gaan er niet in. Dat is tekenend voor de wedstrijd, we zijn niet vast genoeg als team.”

Volgens De Jong deed PSV er alles aan, maar was dat niet genoeg om aanspraak te maken op een gelijkspel of een overwinning. ,,Het was niet altijd even goed, maar we hebben zeker gevochten. Dat kunnen we ons niet verwijten. Helaas was dat niet genoeg. In de tweede seizoenshelft moesten we te vaak een achterstand goedmaken. We hadden te veel wedstrijden waarin we slordig waren.”

Lees ook: Ajax officieus landskampioen na verlies PSV

Duel met Ajax

PSV verloor de titelstrijd met Ajax niet zondag bij AZ, oordeelde De Jong. De spits van de Eindhovenaren dacht in Alkmaar nog eens terug aan de verloren uitwedstrijd tegen Ajax (3-1) van eind maart. ,,We kwamen op 1-1 met een man meer. Als we die wedstrijd hadden gewonnen, was het waarschijnlijk klaar geweest. Die was wel beslissend’’, aldus de aanvoerder van PSV, die zijn elftal met 1-0 onderuit zag gaan tegen AZ.

PSV had bijna het gehele seizoen een voorsprong op Ajax. Pas een maand geleden, na een gelijkspel (3-3) bij Vitesse, lag het initiatief voor het eerst bij de Amsterdammers. De Jong: ,,Er is een aantal wedstrijden geweest die we op het laatst nog gelijkspeelden na een achterstand. Maar die duels moet je eigenlijk gewoon winnen. Ook vandaag kregen we genoeg grote kansen. Je zag de moed bij iedereen een beetje wegzakken. Dat is jammer, want we hebben met z’n allen toch een mooi seizoen gehad.’’

Lees ook:Slordig PSV vergooit titelkansen na zeperd bij AZ

Feliciteren

Op de vraag of De Jong Ajax al wilde feliciteren met het kampioenschap, viel de PSV-aanvoerder even stil. De Amsterdammers koesteren behalve de voorsprong van drie punten ook een veel beter doelsaldo. ,,14 doelpunten... Dat gaat nooit meer gebeuren. Je kunt zeggen dat Ajax zo goed als kampioen is.”

Lees ook:De Ligt zet Arena op stelten: ‘Soms laat ik me even gaan bij het feesten’