Tom Dumoulin: ‘Geen zorgen, wel balen’

Print
Tom Dumoulin: ‘Geen zorgen, wel balen’

Tom Dumoulin. Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin kwam zondag als twintigste over de finish van de tweede etappe van de Giro d’Italia. Na afloop kwam hij nog even terug op de proloog, waarin de Maastrichtenaar tegenvallend vijfde werd.

,,Ik heb op het vlakke tijd verspeeld door iets te traag te rijden, maar kon op de klim ook geen tijd goedmaken op Primoz Roglic en Simon Yates. Ik miste de punch om mezelf helemaal uit elkaar te trekken.”

De Limburger voelde zich tijdens de tijdrit wel goed. ,,Het was een lekker ritje, maar daarmee win je geen proloog. Dan moet je jezelf alle hoeken van het veld laten zien en dat lukte niet. Waarom weet ik ook niet.”

Bezorgd over zijn vorm is hij niet. ,,Ik maak me geen zorgen, maar dan mag ik nog wel balen van een mindere dag.” Het chagrijn van zaterdag was zondag helemaal weg. ,,Het is er al uit hoor, maar jullie vragen er nu naar. Ik was vandaag alweer met de rit van vandaag bezig en morgen met de rit van morgen. Zo gaat dat in een grote ronde.”

Massasprint

Pascal Ackermann won zondag de tweede etappe van de Ronde van Italië. De sprinter van Bora-hansgrohe was de snelste in de massasprint in de rit, die ging van Bologna naar Fucecchio over 205 kilometer. De Duits kampioen bleef met een lange sprint de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Caleb Ewan voor.

De leiderstrui bleef in handen van Primoz Roglic, de Sloveen van Jumbo-Visma. Maandag is er een grotendeels vlakke rit van Vinci naar Orbetello.