Gé Reinders Limburger van Verdienste

Print
Gé Reinders Limburger van Verdienste

Gé Reinders. Afbeelding: John Peters

De Limburgse zanger, musicus en schrijver Gé Reinders (65) uit Roermond is benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de onderscheiding zondag uit handen van de Limburgse gouverneur Theo Bovens.

Bovens roemt Reinders als ,,een waar ambassadeur van Limburg. Met zijn dialectliedjes heeft hij bijgedragen aan de emancipatie van onze streektaal.’‘ De provincie verstrekt de onderscheiding ook voor zijn maatschappelijke inzet. Hij coacht nieuw talent en is ambassadeur bij Health Foundation Limburg van het academisch ziekenhuis Maastricht. Ook componeert hij liedjes voor onder meer het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg.

Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten voor Limburg. Ook bijvoorbeeld de band Rowwen Hèze kreeg de onderscheiding, net als wielrenner Tom Dumoulin.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →