René Eijer stopt als trainer bij Fortuna

Print
René Eijer stopt als trainer bij Fortuna

René Eijer. Afbeelding: VI Images

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

René Eijer is volgend seizoen niet meer de trainer van Fortuna. De coach doet een stapje terug.

Het technisch hart van Fortuna gaat eind deze week het seizoen evalueren en gaat dan ook vooruit kijken naar het komende seizoen, daarbij zal ook de opvolging van Eijer aan de orde komen. Het moet iemand zijn met de benodigde papieren aangezien Kevin Hofland en Kristof Aelbrecht weliswaar bezig zijn met de cursus coach betaald voetbal, maar de papieren nog niet hebben.

Ziekte

Eijer en de club besloten samen om te stoppen na dit seizoen. De Fortuna-trainer kan vanwege zijn ziekte (MS) geen oefeningen voordoen of gericht met een groep trainen. “Wij evalueren zelf natuurlijk ook het hele jaar door en zelfs ik zei af en toe: het lijkt me beter als er een trainer bijkomt die ook op het veld zijn bijdrage levert en bijvoorbeeld met een linie aan de slag kan. Ik kan niets voordoen. Dat gaat gewoon niet, zo reëel moet je dan ook zijn. Toen heb ik aangegeven, misschien is het dan het beste dat ik een stapje terug doe en plaats maak voor de nieuwe man. Maar wel met pijn in het hart.”

Laatste keer

Woensdag zit Eijer voor het laatst als trainer van Fortuna op de bank. “Hopelijk kunnen we er tegen Feyenoord nog een mooie pot van maken. We kunnen lekker vrij voetballen, er zijn een hoop mensen. Hoe mooi wil je het hebben.” Al kan voor Eijer het seizoen sowieso al niet meer stuk. “Het was een mooi jaar. Ja echt.”

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee