Tweede klasse H

Sportclub Irene geeft volop voetbal-cadeau’s aan SSS’18

Print
Sportclub Irene geeft volop voetbal-cadeau’s aan SSS’18

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Tegelen -

Tegelen voelde zondag voor heel SSS’18 als één warm bad. De ploeg uit Overloon versloeg Sportclub Irene met 0-3 op een middag waar de cadeautjes zowel op als naast het veld niet van de lucht waren.

In de rust zit SSS’18-secretaris Piet Beurskens aan een stuk vlaai met koffie in de bestuurskamer van Sportclub Irene. Terwijl Irene-voorzitter Tom Orval het winnende lotnummer uit een trommel trekt, toont Beurskens zijn lootje met daarop het identieke getal. „Tjonge, we krijgen wel veel cadeautjes hier vandaag”, zegt Beurskens met een lach op zijn gezicht terwijl hij een grote tas met levensmiddelen in ontvangst neemt.

Gemakzuchtig

Het is de spijker op de kop die het duel Irene - SSS het beste omschrijft. Hoewel Irene in de eerste helft zeker niet minder is dan SSS, geeft de ploeg uit Tegelen wel twee doelpunten weg. Eerst kan Koen Verlinden helemaal vrij inschieten. Bij de 0-2 speelt Imo Selen de bal gemakzuchtig in de voeten van Bas Joosten, die vervolgens simpel kan binnenschieten.

Voordat Irene de cadeautjes uitdeelt, knalt Selen nog een vrije trap op de paal en pareert doelman Rik Wilms een schot van Joosten. Kort na de 0-2 heeft Joosten nog de kans om er nog eentje in te prikken, maar zijn kopbal gaat over.

Bal op de stip

Ook na rust blijft Irene eigenlijk de betere partij. Een afstandsschot van Selen zeilt net naast en dat geldt ook voor een harde kopbal van Sten Jochijms. Maar dan krijgt SSS wéér een cadeautje, dit keer van de scheidsrechter.

Rik Wilms gaat één-op-één met Koen Verlinden voor de bal, die laatste gaat onderuit in de zestien, maar of hij nou echt geraakt werd, dat was niet heel duidelijk te zien. Leidsman Bos was echter onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Joosten pakte ook dit cadeautje dankbaar uit: 0-3.

Allermooiste cadeau

Door de nederlaag en het feit dat Berghem Sport zijn duel won, zakt Irene een plek op de ranglijst en moet de ploeg nog altijd vrezen voor nacompetitievoetbal. Zeker omdat de tegenstanders in die laatste twee duels de nummer vier Vianen Vooruit en koploper Erp zijn.

SSS daarentegen blijft dankzij de cadeautjes tweede op de ranglijst met twee punten achterstand op koploper Erp. Komend weekend treffen die twee ploegen elkaar in wat dus min of meer de kampioenswedstrijd is.

Wie dat duel wint, heeft het de laatste speeldag helemaal in eigen hand. De titel in de tweede klasse, die heeft SSS nog nooit gewonnen. Hoewel de cadeautjes van zondag mooi waren, zou dát het mooiste cadeau zijn dat SSS zichzelf kan geven.